Publikavimo data: 2024-02-04
Pica su grybais, saliamio dešra, parmezano ir mocarelos sūriais receptas
Tvirta, apetitiška ir labai soti pica su grybais ir dešra praskaidrins jūsų dieną. Įdarams naudojome pagrindinius ingredientus, tačiau patariame neriboti savo fantazijos: šviežius pomidorus keiskite saulėje džiovintais pomidorais, į picą įpilkite pesto padažo. Apskritai tegul ji būna tokia, kad norėsite ją pasigaminti dar kartą!
Žingsnis 1
Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka, o mocarelą - stambia tarka. Pievagrybius ir saliamį supjaustykite griežinėliais. Pašildykite vandenį. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: mieles atskieskite šiltu vandeniu (35-37 °C) ir palikite 10 minučių. Į skystį įpilkite augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Į skystį supilkite miltus, įberkite po šaukštelį druskos ir cukraus. Užminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Iš tešlos iškočiokite ploną 25-30 cm skersmens diską. Patepkite pagrindą pomidorų pasta ir dėkite į kepimo skardą, išdėliokite grybus ir saliamį. Ant viršaus tolygiai pabarstykite tarkuoto sūrio ir pašaukite į orkaitę 15 minučių. Kad būtų dar skaniau, picą pagardinkite kaparėliais, ančiuviais arba alyvuogėmis.
Žingsnis 5
Kai tešla paruduos iki auksinės plutos, išimkite picą ir supjaustykite ją griežinėliais.
Kategorijos