Publikavimo data: 2025-08-20
Pica su įvairių rūšių sūriu ir bazilikais
Pica - itališkas patiekalas, kurį sudaro apvali plokščia tešla su lydytu sūriu ir pomidorais. Sūris yra pagrindinis picos ingredientas. Sūrių yra labai daug ir picai galima naudoti bet kokį sūrį, tačiau pageidautina, kad jis gerai išsilydytų. Kitus ingredientus galima pakeisti arba papildyti kuo nors savo nuožiūra.
Žingsnis 1
Atšildytą tešlą lengvai iškočiokite kočėlu. Kepimo skardą išklokite pergamentu, dėkite tešlos sluoksnį ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps iki pusės. Iškepusi tešla turi atvėsti ir nusileisti.
Žingsnis 2
Tada aptepkite jį grietinėlės sūriu, ant viršaus sudėkite pomidorus, tarp jų - mocarelą, pabarstykite raudonėliais ir druska. Dėkite į orkaitę 15 minučių. Išimkite picą iš orkaitės, pabarstykite bazilikais ir parmezanu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir vėl dėkite į orkaitę 10 minučių.
Kategorijos