Publikavimo data: 2024-03-30
Pica su pesto padažu.
Atrodytų, kas galėtų įprastą picą "Margarita" padaryti dar aromatingesnę ir skanesnę. Tačiau Italijoje į ją nuspręsta įmaišyti šiek tiek pesto padažo. Rezultatas - pesto pica, kuri tapo mėgstama ne tik Italijoje, bet ir kitose pasaulio šalyse.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų indą supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles. Išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite cukrų ir druską bei alyvuogių aliejų. Toliau maišykite, kol viskas ištirps. Palaipsniui suberkite miltus ir minkykite tešlą, kol ji nebelips prie rankų.
Žingsnis 2
Paruoškite pesto padažą. Bazilikus, kedro riešutus, parmezaną, česnaką ir alyvuogių aliejų sudėkite į maišytuvą. Sumalkite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Sudėkite picą su pesto padažu. Iškočiokite 2-3 mm storio tešlą. Užlenkite kraštus. Paviršių aptepkite pomidorų padažu. Ant tešlos sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir pabarstykite raudonėliais. Ant picos viršaus užberkite tarkuotos mocarelos. Ant viršaus užtepkite pesto padažo. Tada vėl išdėliokite kelis pomidorų griežinėlius. Visą picą pabarstykite tarkuotu parmezanu. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki maksimalios temperatūros. Picą kepkite 10 minučių.
Kategorijos