Publikavimo data: 2025-08-18
Pica su rūkyta dešra ir alyvuogėmis ant plonos tešlos
Šį receptą lengva paruošti. Jį galės pagaminti net ir pirmą kartą picą gaminantis žmogus. Lengvai minkoma, nelipni tešla, kuri gaunasi labai plona, kaip tikra itališka pica. Greita ir skani, valgoma iš karto!
Žingsnis 1
Sumaišykite persijotus miltus, druską, sausas mieles, 40 laipsnių temperatūros vandenį, 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus (jis aromatingesnis, bet galima pakeisti saulėgrąžų aliejumi). Užminkykite tešlą ir padėkite ją 30 minučių. Tešlą galite paruošti iš anksto ir įdėti į šaldiklį, išimti ir iš karto pradėti kepti. Tešlą iškočiokite ant kepimo skardos ir šiek tiek užlenkite kraštus.
Žingsnis 2
Tešlą ir kraštus patepkite alyvuogių (arba saulėgrąžų) aliejumi. Tada užtepkite pomidorų pastos.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pusę jo tolygiai paskleiskite.
Žingsnis 4
Supjaustykite rūkytą dešrą (galite naudoti kelių rūšių dešras) juostelėmis ir užtepkite ant picos.
Žingsnis 5
Tada alyvuoges supjaustykite apskritimais ir išdėliokite.
Žingsnis 6
Kai visi ingredientai bus sudėti, užtepkite likusį sūrį. Ir siųskite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 7
Išimkite, kai bus paruoštas. Patikrinkite kraštelį dantų krapštuku. Jis neturėtų būti žalias, dantų krapštukas turėtų lengvai išlįsti švarus.
Maždaug 7-10 minučių orkaitėje ir skani plonos tešlos pica paruošta.
Kategorijos