Publikavimo data: 2024-02-04
Pica su saliamiu ir pomidorais receptas
Pica yra išties legendinis patiekalas. Apie ją pasakojama daugybė istorijų, jai sukurtas ištisas muziejus ir net kvepalai, pagardinti sūriu, pomidorais ir raudonėliais. Mūsų "kompozicijoje" ji bus kiek kitokios sudėties, tačiau taip pat pasižymi beprotiškai apetitą keliančiu kvapu. Naminė pica su dešra, pomidorais ir sūriu pasirodys puresnė ir sotesnė nei klasikinė itališka pica.
Žingsnis 1
Paruoškite orkaitę, įkaitinkite ją iki 220 laipsnių ir pašildykite vandenį.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti tešlą, pirmiausia praskieskite mieles šiltu vandeniu ir palikite 10 minučių. Į mieles įpilkite augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Į gautą mišinį suberkite miltus, druską ir cukrų. Tešlą gerai išmaišykite iki vientisos masės ir palikite šiltoje vietoje 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite 25-30 cm skersmens diską, dėkite jį ant kepimo skardos ir aptepkite pomidorų padažu arba pasta. Ant tešlos viršaus sudėkite pomidorus, saliamį ir alyvuogių aliejų. Viršų apibarstykite sūriais. Pašaukite picą į orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 5
Iškepusią picą supjaustykite griežinėliais ir patiekite.Jei norite, kad picos skonis būtų dar ryškesnis, pagardinkite ją kaparėliais, ančiuviais arba alyvuogėmis.
Kategorijos