Publikavimo data: 2025-08-18
Pica su saliamiu, paprikomis ir bazilikais
Pica su saliamiu, paprikomis ir bazilikais yra itališkos kilmės patiekalas. Pica taip mėgstama visame pasaulyje, kad net įtraukta į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašą. Labai patogu, kad priedams tinka viskas, ką galite rasti šaldytuve. Karšta ir aromatinga, su tampriu sūriu - niekas negalės jos atsisakyti. Jį galite net užšaldyti parduotuvėje.
Žingsnis 1
Pradėkite nuo tešlai skirto oparo. Sumaišykite 3 šaukštus miltų su cukrumi, mielėmis ir šiltu vandeniu. Palikite 15 minučių pakilti, geriausia šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Dabar įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos, pusę puodelio aliejaus, palaipsniui į masę suberkite miltus ir užminkykite tvirtą tešlą. Palikite pakilti 30 minučių.
Žingsnis 3
Padažui: česnaką pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol taps auksinis, tada jį ištraukite. Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą ir maišydami kepkite 2 minutes. Pomidorą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite į pomidorų pastą kartu su smulkintais bazilikais, itališkomis žolelėmis, cukrumi, druska ir pipirais. Išmaišykite ir troškinkite 6-7 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą: supjaustykite saliamį ir karbonadą plonais griežinėliais. Saldžiąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais. Mocarelos rutuliukus ir alyvuoges supjaustykite plonais apskritimais. Pomidorą supjaustykite griežinėliais. Įdarus padalykite į 3 picas.
Žingsnis 5
Pakilusią tešlą padalykite į 3 dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į 3-4 mm storio apskritimą. Padėkite tešlą ant kepimo skardos ir subadykite perimetrą šakute. Kepkite pyragą, kol jis įpusės kepti, 15-18 minučių. Tada aptepkite padažu ir sudėkite visus įdaro ingredientus, ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite dar 12-15 minučių. Tada papuoškite smulkintomis petražolėmis.
Kategorijos