Pica su saliamiu, paprikomis ir bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Pica su saliamiu, paprikomis ir bazilikais

Pica su saliamiu, paprikomis ir bazilikais yra itališkos kilmės patiekalas. Pica taip mėgstama visame pasaulyje, kad net įtraukta į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašą. Labai patogu, kad priedams tinka viskas, ką galite rasti šaldytuve. Karšta ir aromatinga, su tampriu sūriu - niekas negalės jos atsisakyti. Jį galite net užšaldyti parduotuvėje.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
251 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Pica su saliamiu, paprikomis ir bazilikais Žingsnis 1
Pradėkite nuo tešlai skirto oparo. Sumaišykite 3 šaukštus miltų su cukrumi, mielėmis ir šiltu vandeniu. Palikite 15 minučių pakilti, geriausia šiltoje vietoje.

Žingsnis 2

Pica su saliamiu, paprikomis ir bazilikais Žingsnis 2
Dabar įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos, pusę puodelio aliejaus, palaipsniui į masę suberkite miltus ir užminkykite tvirtą tešlą. Palikite pakilti 30 minučių.

Žingsnis 3

Pica su saliamiu, paprikomis ir bazilikais Žingsnis 3
Padažui: česnaką pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol taps auksinis, tada jį ištraukite. Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą ir maišydami kepkite 2 minutes. Pomidorą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite į pomidorų pastą kartu su smulkintais bazilikais, itališkomis žolelėmis, cukrumi, druska ir pipirais. Išmaišykite ir troškinkite 6-7 minutes.

Žingsnis 4

Pica su saliamiu, paprikomis ir bazilikais Žingsnis 4
Paruoškite įdarą: supjaustykite saliamį ir karbonadą plonais griežinėliais. Saldžiąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais. Mocarelos rutuliukus ir alyvuoges supjaustykite plonais apskritimais. Pomidorą supjaustykite griežinėliais. Įdarus padalykite į 3 picas.

Žingsnis 5

Pica su saliamiu, paprikomis ir bazilikais Žingsnis 5
Pakilusią tešlą padalykite į 3 dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į 3-4 mm storio apskritimą. Padėkite tešlą ant kepimo skardos ir subadykite perimetrą šakute. Kepkite pyragą, kol jis įpusės kepti, 15-18 minučių. Tada aptepkite padažu ir sudėkite visus įdaro ingredientus, ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite dar 12-15 minučių. Tada papuoškite smulkintomis petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynai, pica, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pica su grybais, pica su grybais, pica su grybais, pica su pievagrybiais, kepimas su sūriu, pica su sūriu

Kategorijos