Publikavimo data: 2025-08-19
Picos be mielių iš kefyro tešlos
Šiam receptui paruošti nereikia daug laiko, jis tiks net tiems, kurie nedraugauja su mieline tešla arba bijo ją gaminti. O svarbiausia, kad skoniu ji nesiskiria nuo klasikinės picos, paruoštos ant mielių.
Žingsnis 1
Tešlai sumaišykite kefyrą, sodą ir druską. Palikite 5 minutes pastovėti. Po 5 minučių kefyro tūris padidės, o viršuje atsiras purios putos. Tai reiškia, kad kefyras sureagavo su soda ir yra paruoštas maišyti su miltais.
Žingsnis 2
Supilkite kefyrą į miltus ir užminkykite tešlą. Tešla bus šiek tiek lipni, bet tai nieko tokio. Kol ruošite priedus ir picos padažą, perkelkite tešlą į maišelį.
Žingsnis 3
Padažui paruošti sutarkuokite pomidorą (150 g) ir sudėkite jį į dubenį. Suberkite druską, cukrų, itališkas žoleles ir aliejų. Padažą virkite 3 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Įdarui grybus supjaustykite griežinėliais, dešrą supjaustykite nedideliais kubeliais, o pomidorus (100 g) supjaustykite plonais griežinėliais. Sūrį sutarkuokite tarka.
Žingsnis 5
Surinkite picą. Ant lentos iškočiokite tešlą į apskritimą ir pabarstykite miltais. Iš šonų suformuokite kraštus. Tešlą subadykite šakute.
Žingsnis 6
Perkelkite tešlą į kepimo skardą, aptepkite padažu, pabarstykite sūriu ir ant sūrio sudėkite grybus, dešrą ir pomidorus.
Žingsnis 7
Ant picos viršaus pabarstykite šiek tiek druskos. Kepkite picą iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iš viršaus į apačią
Kategorijos