Publikavimo data: 2024-06-15
Picos užšaldymui
Vakarienei išsikepkite picą arba pasigaminkite picą, kurią galima laikyti šaldiklyje. Abiem atvejais ji bus labai skani. Rinkitės bet kokius mėgstamus priedus, maišykite ir derinkite.
Žingsnis 1
Sutarkuokite mocarelos sūrį, plonais griežinėliais supjaustykite pievagrybius ir pepperoni.
Žingsnis 2
Į puodą su 15 g alyvuogių aliejaus sudėkite griežinėliais supjaustytą česnaką. Apkepkite česnaką ant vidutinės ugnies, tada supilkite pomidorus. Įberkite druskos ir saldžiųjų aitriųjų paprikų padažo. Užvirkite ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Padažą virkite, kol skysčio sumažės 20-30 %, nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite smulkintą baziliką. Sumaišykite trintuvu, kol padažas taps vientisas. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų. Įtrinkite mieles į miltus. Sumaišykite vandenį ir likusį aliejų. Supilkite vandenį į miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite 10-15 minučių, kol ji taps lygi ir vientisa.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite rutulį, pabarstykite kepimo indą miltais, sudėkite tešlą į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti 30-40 minučių, kol tešla padidės.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į paplotėlį ir dėkite ant kepimo popieriaus.
Žingsnis 6
Aptepkite pagrindą pomidorų padažu, paskirstykite įdarą ir pabarstykite sūriu.
Žingsnis 7
Jei norite, iškepkite iš karto arba padėję ant lėkštės padėkite į šaldiklį. Užšaldę išimkite, sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite atgal į šaldiklį.
Kategorijos