Publikavimo data: 2025-08-20
Pieniški keksiukai su sviestiniu kremu
Nedideli keksiukai su įmantriu kreminiu įdaru - keksiukai mėgstami ir suaugusiųjų, ir vaikų. Keksiukai ypač gerai tinka per šventes, nes su jais desertų stalą galima labai paįvairinti. Siūlome išbandyti labai saldžių pieniškų keksiukų receptą, kuris bus gera alternatyva tradiciniams dideliems keksiukams.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite tešlą. Kiaušinius, druską, kondensuotą pieną ir suminkštintą sviestą sudėkite į maišytuvo dubenį. Suplakite šiuos produktus mikseriu arba plakite rankomis. Tada palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius.
Žingsnis 2
Tešla turi būti pusiau skysta; pakreipus dubenį, ji turėtų išsiskleisti stora juosta. Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir pripildykite 2/3 jų. Kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Žingsnis 3
Po to atidarykite orkaitę ir palikite keksiukus orkaitėje 10-15 minučių, kad jie būtų minkšti. Tada atvėsinkite jas kambario temperatūroje, o kai atvės, šaukšteliu arba aštriu peiliu išimkite viduriuką.
Žingsnis 4
Įdarui išplakite cukraus pudrą ir grietinę iki purumo, bet neperplakite, kad skystis neišsiskirtų. Įdarykite keksiukus grietinės įdaru ir papuoškite.
Žingsnis 5
Papuošimui paruoškite sviesto ir grietinėlės arba varškės kremą. Į suminkštintą sviestą sudėkite sūrį ir cukraus pudrą ir plakite mikseriu iki purios ir vientisos masės.
Kategorijos