Pieniško šokolado kruasanai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Pieniško šokolado kruasanai

Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
325 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 3.81/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pieniško šokolado kruasanai Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite šiek tiek šiltame piene ir palikite pastovėti apie 10 minučių, tada įmuškite kiaušinį. Suberkite cukrų, druską. Išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite ją pastovėti 20 minučių.

Žingsnis 2

Kol tešla ilsisi, paruoškite sviestą. Jis turi būti minkštas, bet ne skystas. Stiklinę įdėkite į puodą su vandeniu, kad vanduo ją visiškai apsemtų. Užvirinkite vandenį. Kol vanduo verda, supjaustykite sviestą mažais gabalėliais, kad jie galėtų apsemti stiklinę, sudėkite gabalėlius vieną ant kito. Uždenkite karštą stiklinę ir palaukite, kol stiklinė atvės. Sviestas suminkštės ir taps tinkamas naudoti.

Žingsnis 3

Pieniško šokolado kruasanai Žingsnis 3
Pradėkite gaminti sluoksniuotą tešlą. Tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio sluoksnį. Aptepkite ją sviestu. Užlenkite kiekvieną kraštą į centrą, kad gautųsi kvadratinis vokas. Rankomis lengvai prispauskite ir švelniai iškočiokite tešlą, kad nesuplyštų. Priešingu atveju sviestas ištekės. Vėl suvyniokite į kvadratinį voką. Procedūrą pakartokite du kartus. Palikite tešlą pailsėti apie 15 minučių.

Žingsnis 4

Kol tešla kyla, pasiruoškite kiaušinio trynį kruasanams aptepti. Atskirkite trynį nuo baltymo atsargiai pildydami jį iš vienos lukšto pusės į kitą, kol visas baltymas išbėgs ant lėkštutės. Įdėkite trynį į grietinėlę arba nedidelį dubenėlį ir išplakite šepetėliu. Atidėkite į šalį.

Žingsnis 5

Pieniško šokolado kruasanai Žingsnis 5
Iš tešlos iškočiokite kruasanus. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius ir kiekvieną jų atsargiai iškočiokite. Supjaustykite tešlą trikampėliais. Į trikampėlių pagrindą įdėkite kelis šokolado gabalėlius ir tvirtai susukite bandeles nuo pagrindo iki viršaus.

Žingsnis 6

Pieniško šokolado kruasanai Žingsnis 6
Pereikite prie kruasanų kepimo. Sudėkite juos ant kepimo skardos ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kad kruasanai šiek tiek pakiltų. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos