Publikavimo data: 2024-06-23
Pieniško šokolado skrebučiai
Norėdami pasigaminti pieniško šokolado skrebučių, naudokite specialią skrebučių duoną. Kadangi ši duona yra pusgaminis, ji turi būti paskrudinta. Tai galite padaryti įvairiais būdais: paskrudinti skrudintuve, kepti keptuvėje su sviestu arba džiovinti orkaitėje. Skrudinta duona su pieniniu šokoladu ruošiama įdėjus ganache - kremo iš šokolado ir šviežios grietinėlės. Jei atvėsus kremui ganšas tampa per tirštas, suplakite jį elektriniu maišytuvu.
Žingsnis 1
Paruoškite šokoladinį ganache. Šokolado gabalėlius sulaužykite ir sudėkite į puodą. Supilkite grietinėlę ir pusę sviesto. Mišinį ištirpinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami ir stengdamiesi neperkaitinti mišinio, kad kremas neatsiskirtų. Tada atvėsinkite jau vienalytį kremo mišinį ir įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite kakavą. Supilkite pieną į puodą ir pradėkite kaitinti ant vidutinės ugnies. Į puodą suberkite kakavą ir gerai išmaišykite. Kakavą kaitinkite iki virimo, nuolat maišydami, kad ištirptų sausieji ingredientai ir gumuliukai. Kai užvirs, šiek tiek atvėsinkite mišinį ir pertrinkite per sietelį.
Žingsnis 3
Paruoškite mišinį skrebučiams mirkyti. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sumaišykite su cukrumi ir vanile. Suplakite juos plaktuvu ir supilkite atvėsusią kakavą. Supilkite mišinį į plokščią dubenį.
Žingsnis 4
Suformuokite skrebučius. Duonos riekes aptepkite atšaldytu ganache. Tada dvi duonos riekes suspauskite, kad susidarytų viena porcija. Perkelkite duonos riekes į kiaušinių masę. Padėkite indą į šaldytuvą 10 minučių, tada apverskite duoną ir palikite šaldytuve dar 10 minučių, kad įsigertų.
Žingsnis 5
Paskrudinkite skrebučius. Keptuvę, geriausia nepridegančią, įkaitinkite iki vidutinės ugnies. Supilkite augalinį aliejų, sudėkite sviestą, ištirpinkite juos ir sudėkite skrebučius. Kepkite, kol apkepai taps traškūs, retkarčiais apversdami, apie 3-4 minutes.
Kategorijos