Publikavimo data: 2024-05-19
Pieniškos bandelės
Pieno keksas yra klasikinis naminis desertas prie arbatos. Pieno keksiukai būna purūs ir švelnūs, o receptas gana paprastas. Keksiukus geriau kepti silikoninėse formelėse - jų nereikia tepti aliejumi, o paruoštą desertą lengva išimti. Pieniškų keksiukų receptui naudokite aukščiausios rūšies kvietinius miltus ir 3,2 % riebumo pieną. Jei mėgstate sultenių, jų įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 1
Tešlai išplakite sviestą mikseriu. Tada suberkite cukrų ir plakite dar 1-2 minutes. Sudėkite kiaušinius ir vanilinį cukrų ir toliau plakite, kol tešla taps vientisa.
Žingsnis 2
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite į tešlą kartu su pienu ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Tešlos formeles pripildykite iki pusės ir kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Norint patiekti, keksiukus reikės išimti iš formelių.
Kategorijos