Publikavimo data: 2025-08-20
Pieno desertas su žemės riešutais
Lengvas ir skanus desertas, pagamintas iš paprastų turimų produktų. Pirmiausia pienas užvirinamas su miltais, cukrumi ir sviestu, tada į šį mišinį įmaišoma želatinos. Kaip užpildas recepte naudojami žemės riešutai, tačiau galimi ir kitokie variantai. Norint pakeisti skonį, vietoj riešutų galima dėti vanilino arba citrusinių vaisių žievelių, taip pat galima įmaišyti maistinių dažų ir desertą padaryti įvairiaspalvį.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite šiek tiek pieno ir sviesto, suberkite miltus ir išmaišykite plaktuvu. Mišinys turi būti tirštas ir vientisas, be gumuliukų. Supilkite likusį pieną, dar kartą išmaišykite ir užvirinkite mišinį. Supilkite cukrų ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite išmirkytą želatiną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Kai mišinys atvės iki 30-40 °C, suberkite žemės riešutus. Uždenkite formą maistine plėvele ir supilkite į ją mišinį. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos