Pieno desertas su žemės riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Pieno desertas su žemės riešutais

Lengvas ir skanus desertas, pagamintas iš paprastų turimų produktų. Pirmiausia pienas užvirinamas su miltais, cukrumi ir sviestu, tada į šį mišinį įmaišoma želatinos. Kaip užpildas recepte naudojami žemės riešutai, tačiau galimi ir kitokie variantai. Norint pakeisti skonį, vietoj riešutų galima dėti vanilino arba citrusinių vaisių žievelių, taip pat galima įmaišyti maistinių dažų ir desertą padaryti įvairiaspalvį.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Pieno desertas su žemės riešutais Žingsnis 1
Į puodą supilkite šiek tiek pieno ir sviesto, suberkite miltus ir išmaišykite plaktuvu. Mišinys turi būti tirštas ir vientisas, be gumuliukų. Supilkite likusį pieną, dar kartą išmaišykite ir užvirinkite mišinį. Supilkite cukrų ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes.

Žingsnis 2

Pieno desertas su žemės riešutais Žingsnis 2
Sudėkite išmirkytą želatiną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Kai mišinys atvės iki 30-40 °C, suberkite žemės riešutus. Uždenkite formą maistine plėvele ir supilkite į ją mišinį. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, desertai, desertai su vaisiais, grietinėlės ir pieno desertai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, panna cotta, receptų knyga

Kategorijos