Pieno ir sūrio fondiu su vynuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Pieno ir sūrio fondiu su vynuogėmis

Fondue atsirado iš Šveicarijos piemenų. Būtent jie pirmieji sugalvojo lydyti pasenusį sūrį ir valgyti jį su duona. Sūrio fondiu jau seniai tapo šveicarų ir prancūzų virtuvės klasika. Nedideliems susibūrimams ir romantiškiems pasimatymams nėra nieko geriau, kaip pasigaminti pieno ir sūrio fondiu su vynuogėmis. Šis išskirtinis aštraus sūrio skonio ir žalių vynuogių derinio patiekalas maloniai nustebins jūsų draugus.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pieno ir sūrio fondiu su vynuogėmis Žingsnis 1
Minkštą sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Atskirai sutarkuokite lydytą sūrį ir česnaką.

Žingsnis 2

Pieno ir sūrio fondiu su vynuogėmis Žingsnis 2
Užvirinkite pieną. Kai pienas užvirs, nukelkite nuo ugnies ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Palaipsniui įmaišykite sūrį, kol jis ištirps. Tada į sūrio mišinį sudėkite česnaką, druską, lauro lapą. Pastatykite ant silpnos ugnies ir viską virkite iki norimos konsistencijos, kol masė taps klampi. Tada fondiu supilkite į indą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos