Publikavimo data: 2024-06-23
Pieno ir sūrio fondiu su vynuogėmis
Fondue atsirado iš Šveicarijos piemenų. Būtent jie pirmieji sugalvojo lydyti pasenusį sūrį ir valgyti jį su duona. Sūrio fondiu jau seniai tapo šveicarų ir prancūzų virtuvės klasika. Nedideliems susibūrimams ir romantiškiems pasimatymams nėra nieko geriau, kaip pasigaminti pieno ir sūrio fondiu su vynuogėmis. Šis išskirtinis aštraus sūrio skonio ir žalių vynuogių derinio patiekalas maloniai nustebins jūsų draugus.
Žingsnis 1
Minkštą sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Atskirai sutarkuokite lydytą sūrį ir česnaką.
Žingsnis 2
Užvirinkite pieną. Kai pienas užvirs, nukelkite nuo ugnies ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Palaipsniui įmaišykite sūrį, kol jis ištirps. Tada į sūrio mišinį sudėkite česnaką, druską, lauro lapą. Pastatykite ant silpnos ugnies ir viską virkite iki norimos konsistencijos, kol masė taps klampi. Tada fondiu supilkite į indą.
Kategorijos