Pieno košė su bulguru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Pieno košė su bulguru

Senovėje bulguras buvo laikomas pagrindiniu maistu Azijoje, Šiaurės Indijoje ir Viduržemio jūros regione. Po Aleksandro Didžiojo žygių bulgurą iš dalies pakeitė ryžiai, kurie tuo metu buvo laikomi prestižine importuojama grūdine kultūra. Kita vertus, bulgur išgarsėjo kaip neturtingųjų maistas. "Ryžiai apgailestauja, kad bulguras pakabino save", - ironizuodavo arabai. Dabar bulguras, priešingai, laikomas rytietišku delikatesu. Tai labai naudingas ir skanus produktas, iš kurio galima paruošti nepaprastai skanią pienišką košę.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Pieno košė su bulguru Žingsnis 1
Paruoškite kruopas virimui. Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Supilkite bulgurą, išmaišykite. Kepkite, kol kruopos įgaus lengvą riešutų skonį.

Žingsnis 2

Pieno košė su bulguru Žingsnis 2
Paruoškite pieno košę su bulguru. Supilkite pieną į puodą. Užvirinkite. Sudėkite pakepintą bulgurą. Pagardinkite druska ir cukrumi. Maišydami virkite 20 minučių. Tada nuimkite nuo viryklės. Uždenkite dangčiu. Palikite pastovėti 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos