Publikavimo data: 2025-08-16
Pieno košė su bulguru
Senovėje bulguras buvo laikomas pagrindiniu maistu Azijoje, Šiaurės Indijoje ir Viduržemio jūros regione. Po Aleksandro Didžiojo žygių bulgurą iš dalies pakeitė ryžiai, kurie tuo metu buvo laikomi prestižine importuojama grūdine kultūra. Kita vertus, bulgur išgarsėjo kaip neturtingųjų maistas. "Ryžiai apgailestauja, kad bulguras pakabino save", - ironizuodavo arabai. Dabar bulguras, priešingai, laikomas rytietišku delikatesu. Tai labai naudingas ir skanus produktas, iš kurio galima paruošti nepaprastai skanią pienišką košę.
Žingsnis 1
Paruoškite kruopas virimui. Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Supilkite bulgurą, išmaišykite. Kepkite, kol kruopos įgaus lengvą riešutų skonį.
Žingsnis 2
Paruoškite pieno košę su bulguru. Supilkite pieną į puodą. Užvirinkite. Sudėkite pakepintą bulgurą. Pagardinkite druska ir cukrumi. Maišydami virkite 20 minučių. Tada nuimkite nuo viryklės. Uždenkite dangčiu. Palikite pastovėti 10 minučių.
Kategorijos