Publikavimo data: 2024-05-12
Pieno mergaitė tortas
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Dideliame dubenyje sumaišykite kondensuotą pieną ir kiaušinius. Kondensuoto pieno ir kiaušinių mišinį plakite 5 minutes. Mišinys taps puresnis ir atsiras burbuliukų. Po to palaipsniui suberkite miltus ir maišykite iki vientisos masės. Paruošta tešla bus gana tiršta.
Žingsnis 2
Suformuokite kepinius. Į ant pergamento nubrėžtą apskritimą supilkite 1,5-2 šaukštus tešlos ir paskleiskite ją tolygiu sluoksniu. Įsitikinkite, kad tešlos storis visur vienodas, nes kepant tešla šiek tiek pakyla. Padarykite tešlos apskritimus ant visų lakštų.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragus. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170-180 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių. Paruoštumą patikrinkite pagal pyragėlių spalvą, kuri turėtų tapti rausva, šviesiai geltona. Iškepusius pyragėlius išimkite, nulupkite pergamentinį popierių ir palikite atvėsti. Atvėsinkite ir laikykite kiekvieną pyragą atskirai, nedėkite vienas ant kito, nes gali sulipti. Sudėkite pyragėlius ant popieriaus arba, jei vietos nedaug, tarp kiekvieno pyragėlio dėkite pergamento sluoksnį ir tarp jų padėkite svorį, kad pyragėliai nesideformuotų.
Žingsnis 4
Paruoškite tortui skirtą kremą. Į šaltą grietinėlę supilkite kondensuotą pieną ir plakite mikseriu dideliu galingumu, kol susidarys standžios viršūnės. Į plaktą grietinėlę supilkite jogurtą ir cukraus pudrą, maišykite 30 sekundžių nedideliu galingumu, kol taps vientisa. Kai produktai susijungs, padidinkite greitį. Plakite ne ilgiau kaip 2 minutes. Kremas bus orus, gerai išlaikys formą, bet ne per tirštas, idealiai tinka sluoksniavimui.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Kiekvieną tortą patepkite storu kremo sluoksniu ir sudėkite vieną ant kito. Palikite tortą mirkti 2 valandas.
Kategorijos