Publikavimo data: 2024-04-17
Pieno panna cotta
Šiuolaikiniai virėjai gali pasiūlyti daugybę panna cotta receptų variantų: klasikinių, iš karvės ar kokosų pieno ir daugybę kitų. Vienas ingredientas visada išlieka nepakitęs - želatina. Kai šis desertas buvo išrastas Pjemonte, niekas dar nežinojo apie želatiną ir agarą. Tuomet želė formavimo ingredientas buvo žuvų kaulų nuoviras. Pienišką panna cotta galima gaminti ir be grietinėlės. Gausite dietinį produktą, bet kartu panna cotta namuose iš pieno praras švelnumą.
Žingsnis 1
Išmirkykite želatiną. Į nedidelį dubenėlį supilkite ½ puodelio pieno. Sudėkite į jį želatiną ir išmaišykite. Palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite panna cotta. Supilkite likusį pieną į puodą. Suberkite vanilinį cukrų. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies. Pieno ir cukraus mišinį kaitinkite, bet neužvirinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus. Karštą skystį sumaišykite su piene išbrinkusia želatina. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Gautą masę paskirstykite į formeles arba stiklines.
Kategorijos