Publikavimo data: 2025-08-17
Pieno pudingas su kiaušiniais ir spanguolių padažu
Pieniškas pudingas iš manų kruopų ir kiaušinių kai kuriose Europos šalyse vadinamas bubert. Nuo košės jis skiriasi tuo, kad nėra verdamas iki virimo. Manų kruopos verdamos porą minučių, po to nukeliamos nuo ugnies ir uždengiamos dangčiu. Prie pudingo paprastai pridedama kisieliaus arba uogų padažo. Šiame recepte naudojamos spanguolės. Gaunamas švelnus pieniškas desertas, pasižymintis malonia rūgštele. Pudingą galima papuošti uogomis arba riešutais, pavyzdžiui, migdolais.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Spanguoles sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir krakmolu. Užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami virkite 7 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite manų kruopas. Supilkite pieną į kitą puodą ir pastatykite ant didelės ugnies. Nuolat maišykite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį iki minimalios. Nedidele srovele supilkite manų kruopas į puodą. Maišydami virkite 5 minutes, nuimkite puodą nuo kaitlentės.
Žingsnis 3
Paruoškite pudingą. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus plakite mikseriu 3 minutes, kol taps purūs. Dubenyje suplakite trynius, vaniliną ir cukrų, įberkite šaukštą virtų manų kruopų ir gerai išmaišykite. Supilkite trynių mišinį į dubenį su manų kruopomis ir išmaišykite. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies ir virkite 1 minutę. Dalimis sudėkite baltymus ir virkite dar 1 minutę. Šaukštu užpilkite spanguolių padažą ant paruošto pudingo.
Kategorijos