Publikavimo data: 2024-05-01
Pieno ryžių košė
Ryžių košėje gausu angliavandenių, joje yra daug vitaminų ir mikroelementų. Jos vartojimas padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir palaiko inkstų funkciją. Mitybos specialistai rekomenduoja ryžių košę įtraukti į mitybos racioną svoriui palaikyti. Pediatrai pataria ją vartoti kaip pirmąjį papildomą maistą. Tačiau su keliomis išlygomis. Jei košė verdama ant pieno, reikia įsitikinti, kad nėra alergijos laktozei. Priešingu atveju gyvulinės kilmės pieno produktą galima pakeisti augaliniu pienu arba vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Užpilkite ryžius vandeniu ir pastatykite ant kaitvietės. Kai skystis užvirs, nuolat maišydami virkite, kol išgaruos drėgmė, apie 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus ir baigkite virti košę. Supilkite pieną į ryžius, suberkite cukrų, išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (apie 15 min.). Tada sudėkite banano griežinėlius ir išmaišykite.
Kategorijos