Publikavimo data: 2024-06-17
Pikantiška pica su krevetėmis ir artišokais
Norėčiau atkreipti dėmesį į neįprastą tokio recepto ingredientą - artišokus. Jis atskirai primena graikinį riešutą, kai kuriems žmonėms primena žaliųjų žirnelių skonį. Artišokuose mažai riebalų, tačiau juose yra daug ląstelienos ir antioksidantų. Toks ingredientas puikiai papildys krevetes, kurios turi visų būtinų medžiagų mūsų organizmo sveikatai palaikyti.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite krevetes. Jei turite šaldytų krevečių, palaukite, kol jos visiškai atitirps. Galite jas pamerkti po šiltu vandeniu, taip bus greičiau. Susmulkinkite artišokus, tada susmulkinkite česnaką. Tuo pat metu įkaitinkite orkaitę iki 210 °C temperatūros. Paimkite pitą ir alyvuogių aliejaus, patepkite aliejumi abi pitos puses. Tada dėkite pitą ant kepimo skardos ir kepkite 6-8 minutes. Pita turėtų tapti traški.
Žingsnis 2
Tada krevetes nusausinkite, kad ant jų neliktų drėgmės. Sumaišykite susmulkintus artišokus su krevetėmis. Padažui paimkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, sutrintą česnaką, druskos ir pipirų. Viską kruopščiai sumaišykite su krevetėmis. Sutarkuokite mocarelą ir parmezaną ir uždėkite ant pitos. Tada išdėliokite krevetes ir artišokus, sumaišytus su padažu. Tada 7-8 minutes kepkite orkaitėje.
Kategorijos