Publikavimo data: 2024-06-08
Pikantiškas suflė su migdolais
Saldžiabalsiai švelnių desertų mėgėjai nebeįsivaizduoja savo gyvenimo be suflė. Šis senovinis oro desertas atsirado Prancūzijoje, tačiau visi europiečiai nuo seno jį laiko savu. Šis skanėstas universalus, jis gali būti naudojamas ir kaip savarankiškas desertas, ir kaip pusgaminis ruošiant tortus, pyragaičius, ir kaip konditerijos gaminių puošmena. Suflė yra ne tik skanus, bet ir sveikas, o jo kaloringumas nedidelis.
Žingsnis 1
Migdolus sumalkite trintuvu. Kad procesas būtų lengvesnis, įpilkite pieno. Migdolų mišinį perpilkite į dubenėlį, suberkite cukrų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, virkite 2 minutes ant silpnos ugnies. Nuimkite nuo ugnies ir pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte stambius migdolų gabalėlius.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Sumaišykite migdolų mišinį su ištirpinta želatina ir vanile. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Išplakite grietinėlę iki standžių putų. Atvėsusį migdolų mišinį ir grietinėlę sumaišykite mentele. Tai darykite atsargiai, migdolų mišinį įmaišykite nedidelėmis porcijomis ir po kiekvieno įmaišymo atsargiai išmaišykite. Paskirstykite į silikonines formeles ir įdėkite į šaldiklį 4 valandoms.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinę. Vyšnias susmulkinkite trintuvu. Sudėkite į ąsotį, suberkite cukrų ir statykite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Krakmolą atskieskite nedideliame kiekyje vandens ir supilkite į verdančias vyšnias. Virkite 2 minutes nuolat maišydami. Supilkite į stiklines ir leiskite atvėsti. Migdolų suflė išimkite iš formos, leiskite atšilti šaldytuve arba kambario temperatūroje. Prieš patiekdami užpilkite ant šiltų putėsių.
Kategorijos