Publikavimo data: 2025-08-18
Pikantiški mini kruasanai su kumpiu ir sūriu
Pikantiški mini kruasanai su kumpiu ir sūriu - tai skanūs, erdvūs kepiniai iš sluoksniuotos tešlos be mielių, kuriuos galima paruošti ir patiekti pusryčiams ar užkandžiui. Dėl paruoštos tešlos, kurią galima įsigyti bet kuriame prekybos centre, kepinius galima greitai ir lengvai paruošti be didelio vargo. Kumpio, sūrio ir svogūnų padažo įdaras suteikia kepiniams ypatingą pikantiškumą. Kumpio skonis kruasanams suteikia sodraus mėsos skonio. Sūris kepiniams suteikia kreminio ir sūraus skonio.
Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus, kol jie taps auksiniai. Į svogūnus suberkite miltus, greitai išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes. Tada į keptuvę įpilkite garstyčių ir grietinės ir išmaišykite. Kelias minutes troškinkite, kol masė taps tiršta. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite padažą.
Žingsnis 2
Supjaustykite kumpį plonais apvaliais griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį perpjaukite per pusę, kad gautųsi apskritimas. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Baltymų šiam receptui nereikės. Išplakite trynius su 2 šaukštais pieno iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Tešlą šiek tiek iškočiokite ir supjaustykite trikampiais. Ant plačiojo trikampio krašto dėkite kumpio griežinėlius. Aptepkite kumpį svogūnų padažu. Ant padažo užberkite truputį tarkuoto sūrio ir susukite trikampį tešlos gabalėlį į ritinėlį, kad gautųsi mini kruasanas. Taip suformuokite visus kruasanus.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir išdėliokite ant jos kruasanus nedideliu atstumu vienas nuo kito. Kiaušinio ir pieno mišiniu aptepkite visas kruasanų puses. Kepimo skardą pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25-30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos