Publikavimo data: 2024-09-22
Pikantiškos galetės su moliūgais, obuoliais ir sūriu
Galettes laikomi paprasčiausiu pyrago kepiniu. Be to, jie yra traškios tekstūros ir puikiai tinka bet kokiam įdarui, ypač sultingiems vaisių įdarams. Šioje versijoje prie obuolių prisideda moliūgas - ryškus, gražus ir suteikiantis šiam pyragui šiek tiek saulės šviesos, kuri traukia į namų jaukumą, norą pasėdėti su šeima prie puodelio arbatos ar šilto pieno.
Žingsnis 1
Į miltus įtrinkite sviestą. Įdėkite kiaušinį ir pieną ir užminkykite tešlą. Padalykite į porcijas ir palikite 15 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Moliūgą ir obuolius sutarkuokite, suberkite sultenes, cinamoną ir vanilę. Atskirai sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 3
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į plokščią duoną. Į vidurį sudėkite sūrį, moliūgą ir obuolius. Užspauskite tešlos kraštus, kad vidurys liktų atviras. Aptepkite kraštus kiaušiniu. Ant kiekvienos galetės viršaus uždėkite po gabalėlį sviesto. Kepkite 25 minutes 180 °C temperatūroje.
Kategorijos