Pike su apelsinų sultimis. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Pike su apelsinų sultimis.

Viena garsiausių plėšriųjų žuvų yra lydekos. Žuvies mėsa visai neriebi, todėl patiekalai, pagaminti iš lydekos, laikomi dietiniais. Maistui ruošti geriau naudoti vidutinio dydžio žuvis, nes didelių žuvų mėsa būna kieta. Lydekos su apelsinų sultimis yra pikantiško skonio ir malonaus citrusinių vaisių aromato.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pike su apelsinų sultimis. Žingsnis 1
Išvalytą žuvį padalykite į filė ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Gilioje lėkštėje lydeką pamarinuokite prieskoniuose ir užpilkite ištirpintu sviestu. Palikite marinuotis.

Žingsnis 2

Pike su apelsinų sultimis. Žingsnis 2
Tada žuvį sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir užpilkite vynu bei šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. Kepkite orkaitėje 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kai žuvis bus paruošta, nuvarvinkite likusį padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, išmaišykite ir supilkite padažą, virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Padažą supilkite ant žuvies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos