Publikavimo data: 2024-05-26
Pike su apelsinų sultimis.
Viena garsiausių plėšriųjų žuvų yra lydekos. Žuvies mėsa visai neriebi, todėl patiekalai, pagaminti iš lydekos, laikomi dietiniais. Maistui ruošti geriau naudoti vidutinio dydžio žuvis, nes didelių žuvų mėsa būna kieta. Lydekos su apelsinų sultimis yra pikantiško skonio ir malonaus citrusinių vaisių aromato.
Žingsnis 1
Išvalytą žuvį padalykite į filė ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Gilioje lėkštėje lydeką pamarinuokite prieskoniuose ir užpilkite ištirpintu sviestu. Palikite marinuotis.
Žingsnis 2
Tada žuvį sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir užpilkite vynu bei šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. Kepkite orkaitėje 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kai žuvis bus paruošta, nuvarvinkite likusį padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, išmaišykite ir supilkite padažą, virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Padažą supilkite ant žuvies.
Kategorijos