Skanus pyragas, kurį sudaro graikiniai ir žemės riešutai, minkšta karamelė, birūs ryžiai, sultenės ir vafliai. Be to, pieniškas šokoladas. Džiaugsis ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius: 3 kambario temperatūros kiaušinius su 140 g cukraus ir druska plakite didžiausiu greičiu 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Pašildykite 120 ml pieno ir 60 g sviesto (beveik iki virimo), sumaišykite su kakavos drožlėmis.
Žingsnis 3
Į kiaušinius, išplaktus iki purios masės, dviem etapais suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
Žingsnis 4
Švelniai maišykite silikonine mentele apverčiant iš apačios į viršų.
Žingsnis 5
Supilkite karštą sviesto pieno ir kakavos drožlių mišinį. Maišykite tais pačiais judesiais iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Supilkite tešlą į 18 cm aukščio formą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 35 minutes (kol pagaliukas bus sausas).
Žingsnis 7
Šiek tiek atvėsinkite tiesiai formoje, o tada ant grotelių.
Žingsnis 8
Atvėsusį sausainį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, o geriau - per naktį.
Žingsnis 9
Paruoškite karamelę: 150 g cukraus ištirpinkite ant silpnos ugnies puode storu dugnu.
Žingsnis 10
Į visiškai ištirpintą cukrų sudėkite 80 g kambario temperatūros sviesto ir 120 ml karštos grietinėlės. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies 1-1,5 min. Visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 11
Paruoškite įdarą: graikinius ir žemės riešutus šiek tiek susmulkinkite blenderiu.
Žingsnis 12
Sumaišykite virtą atvėsusią karamelę, pekano riešutus, iš anksto nuplautus ir nusausintus sultenių riešutus, oro ryžius ir, jei norite, įmaišykite vaflius.
Žingsnis 13
Paruoškite putėsius: pienišką šokoladą užpilkite 90 ml karšto pieno ir išmaišykite. Įmaišykite ištirpintą želatiną (prieš tai pamirkytą 72 ml šalto vandens).
Žingsnis 14
Kreminį sūrį suplakite mikseriu (iš šaldytuvo išimkite prieš 30 minučių). Į sūrį įmaišykite šokolado ir želatinos mišinį ir išmaišykite mikseriu.
Žingsnis 15
250 ml atšaldytos dvigubos grietinėlės plakite palaipsniui didindami greitį, kol taps "ištirpusių ledų" konsistencijos. Įmaišykite šokolado mišinį, mikserį įjungę mažiausią greitį.
Žingsnis 16
Surinkite pyragą: padalykite biskvitą į 4 dalis. Ant torto užtepkite 1/3 įdaro, palikdami nedidelius tarpus. Uždenkite maždaug 1,5 cm aukščio putėsių sluoksniu. Antrąjį pyragą perkelkite į formą ir pakartokite veiksmus.
Žingsnis 17
Sudėtą pyragą 6-8 valandas padėkite į šaldytuvą ir uždengę viršų maistine plėvele palikite mirkti.