Publikavimo data: 2024-06-24
Pinta kalakutiena su sultenėmis
Šventinis Kalėdų stalas suburia visą šeimą. O gardžių patiekalų ruošimas šiam stalui suvienija dar labiau! Namų kepimas Kalėdų išvakarėse tapo tradicija daugelyje Europos šalių. Kalėdiniai vainikai iš pušų spyglių puošia kiekvienas duris. O iš šio recepto pintas kalėdaitis, toks panašus į vainiką, puošia Kalėdų stalą! Mielinė tešla ant pieno, į kurią pridėta sultenių ir riešutų, yra kalachos pagrindas. Padalykite tešlą į 3 dalis ir supinkite pynę. Galus suriškite ir kepkite orkaitėje!
Žingsnis 1
Pašildykite reikiamą kiekį pieno. Paimkite didelį dubenį ir supilkite jį į jį. Tada į tą patį dubenį įmuškite du vištų kiaušinius. Įdėkite mieles ir palikite 10 minučių. Po to sudėkite cukrų ir vaniliną. Sudedamąsias dalis gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į tešlos dubenį suberkite miltus ir šiek tiek augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Užminkykite mielinę tešlą. Įdėkite sultenių ir riešutų, prieš tai juos susmulkindami. Jei mėgstate sveikus riešutus, jų nesmulkinkite. Dar kartą gerai išminkykite tešlą 10 minučių. Tešla neturi lipti prie rankų. Palikite ją šiltoje vietoje 90 minučių, kad pakankamai pakiltų.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 3 dalis ir suformuokite iš jų ryšulius.
Žingsnis 5
3 tešlos gabalėlius supinkite į pynę. Nespauskite jų tvirtai. Turėtų likti viena pynė.
Žingsnis 6
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį aliejumi. Į formą įdėkite pynutę ir susukite į žiedą.
Žingsnis 7
Pakilusią tešlą pašaukite į 180 C temperatūros orkaitę 40 minučių. Po to išjunkite ir atsargiai išimkite formą iš orkaitės.
Žingsnis 8
Pintą kalakutieną pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos