Pistacijų keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Pistacijų keksas

Keksiukai - tai maži keksiukai arba keksiukai, laikomi tradiciniu amerikietišku skanėstu, kepami popieriuje arba specialiose formelėse, todėl ilgai išlieka švieži. Jie paruošiami daug greičiau nei įprasti keksiukai. Ant viršaus jie aptepami glajumi arba kremu ir puošiami šviežiomis uogomis, vaisiais, riešutais, konditeriniais pabarstukais. Iškepkime neįprastą pistacijų kepinį su migdolų miltais.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
399 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
28 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Pistacijų keksas Žingsnis 1
Nulupkite pistacijas nuo lukštų ir sumalkite blenderiu, kavos malūnėliu arba virtuviniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Pistacijų keksas Žingsnis 2
Išlydykite sviestą, suberkite cukrų, migdolų ir kvietinius miltus, pistacijas ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Pistacijų keksas Žingsnis 3
Po vieną įmuškite 3 kiaušinius ir dar 3 kiaušinių trynius. Likusius baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, kol susidarys minkštos viršūnėlės, ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Žingsnis 4

Pistacijų keksas Žingsnis 4
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 C, paskirstykite tešlą į keksiukų formeles ir kepkite keksiukus apie 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, lengva, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, keksas, ypatingi receptai, naujametiniai desertai, kiaušinių pusryčiai, varškės pusryčiai, varškės desertai

Kategorijos