Publikavimo data: 2025-08-20
Pistacijų keksas
Keksiukai - tai maži keksiukai arba keksiukai, laikomi tradiciniu amerikietišku skanėstu, kepami popieriuje arba specialiose formelėse, todėl ilgai išlieka švieži. Jie paruošiami daug greičiau nei įprasti keksiukai. Ant viršaus jie aptepami glajumi arba kremu ir puošiami šviežiomis uogomis, vaisiais, riešutais, konditeriniais pabarstukais. Iškepkime neįprastą pistacijų kepinį su migdolų miltais.
Žingsnis 1
Nulupkite pistacijas nuo lukštų ir sumalkite blenderiu, kavos malūnėliu arba virtuviniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Išlydykite sviestą, suberkite cukrų, migdolų ir kvietinius miltus, pistacijas ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Po vieną įmuškite 3 kiaušinius ir dar 3 kiaušinių trynius. Likusius baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, kol susidarys minkštos viršūnėlės, ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 4
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 C, paskirstykite tešlą į keksiukų formeles ir kepkite keksiukus apie 25 minutes.
Kategorijos