Publikavimo data: 2024-04-28
Pita štrudelis
Orkaitėje kepamas obuolių pitos štrudelis. Štrudelis - tai vokiškas pyragas su sūriu arba saldžiu įdaru. Klasikinis pyragas gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, tačiau galite greitai pagaminti greitą variantą iš pitos. Žingsnis po žingsnio pateikiamas štrudelio su obuoliais receptas leidžia greitai pasigaminti gardų saldų patiekalą, kuris puikiai tinka prie arbatos, kavos ir kakavos. Jums reikės plonos neraugintos pitos. Geriau imti saldžių vaisių, tada cukraus kiekį galima sumažinti.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių įdarą. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą, suberkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir pakepinkite obuolius, kol suminkštės, nepamirškite pamaišyti. Sudėkite obuolius į lėkštę ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Suformuokite štrudelį. Išdėliokite ant pitos. Į dubenėlį įmuškite kiaušinį, įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir išmaišykite. Aptepkite pitą kiaušinio mišiniu, šiek tiek palikite, kad pateptumėte štrudelio viršų. Tolygiai paskirstykite obuolių įdarą, pabarstykite riešutais, susukite į standų ritinėlį. Viršų aptepkite likusiu kiaušiniu ir cukrumi.
Žingsnis 3
Iškepkite štrudelį orkaitėje. Ant kepimo skardos išklokite pergamentą. Uždėkite štrudelį ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Išimkite pyragą, padėkite ant lėkštės ir palikite atvėsti. Atvėsusį štrudelį pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos