Publikavimo data: 2024-04-28
Pitos štrudelis su vyšniomis
Naudodami pitos duoną kaip kepimo pagrindą, galite paruošti bene greičiausius desertus be vargo minkydami, kildindami ir iškočiodami tešlą. Vyšnių pitos štrudelio su varške receptui reikia ne per daug pasiruošimo ir labai nedaug laiko kepimui orkaitėje. O rezultatas - saldus, švelnus, bet maistingas pyragas, vertas didelio šventinio arbatos vakarėlio.
Žingsnis 1
Varškę ištrinkite su vienu vištos kiaušiniu, druska ir puse cukraus. Į vyšnias suberkite kitą pusę cukraus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Antrąjį kiaušinį išplakite su vaniliniu cukrumi. Išskleiskite pitos lakštus ant stalo ir patikrinkite, ar nėra skylučių. Peiliu atsargiai apipjaustykite pažeistas vietas. Kiaušinio ir vanilinio cukraus mišiniu aptepkite pitos paviršių kepimo šepetėliu.
Žingsnis 3
Varškės masę tolygiai plonu sluoksniu užtepkite ant lavašo lakšto ir ant jo tolygiai išdėliokite uogas. Suvyniokite lavašo kraštus ir suvyniokite ne per stipriai. Aptepkite štrudelį likusiu kiaušinių mišiniu.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite ant jo pitos štrudelį su vyšniomis ir kepkite 15-20 minučių. Iškepusį štrudelį išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Kategorijos