Placinda ant rūgpienio su saldžiu moliūgu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Placinda ant rūgpienio su saldžiu moliūgu

Placinda yra populiari moldaviška plokštainio duona iš neraugintos arba sluoksniuotos tešlos su sūriais arba saldžiais įdarais. Dažniausiai placinda ruošiama su varške, bryndza, žolelėmis ir sūdyta. Tačiau yra ir saldžių įdarų. Vieną iš tokių variantų, su saldžiu moliūgu, siūlome jums paragauti. Prieskonius rinkitės pagal savo skonį, tai gali būti cinamonas, vanilinas, kvapieji pipirai, muskato riešutai arba naudokite jų mišinius.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Placinda ant rūgpienio su saldžiu moliūgu Žingsnis 1
Iš sviesto, miltų, kiaušinių ir grietinės užminkykite tešlą. Sviestą ištrinkite su miltais, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir grietinės, užminkykite tešlą ir palikite ją 20 minučių. Tai daroma tam, kad miltai taptų elastingesni, o pyragaičiai būtų labai ploni ir orūs.

Žingsnis 2

Placinda ant rūgpienio su saldžiu moliūgu Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Moliūgą sutarkuokite, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Kad įdaras nebūtų per drėgnas, prieš įmaišydami prieskonius rankomis išspauskite sulčių perteklių.

Žingsnis 3

Placinda ant rūgpienio su saldžiu moliūgu Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 10 mažų gabalėlių ir kiekvieną iš jų susukite į rutuliuką. Tuomet kočėlu iškočiokite rutuliuką į labai ploną sluoksnį ir į vidurį įdėkite 2 valgomuosius šaukštus įdaro.

Žingsnis 4

Placinda ant rūgpienio su saldžiu moliūgu Žingsnis 4
Padarykite 6-8 pjūvius nuo įdaro krašto iki suvyniotos duonos krašto ir pradėkite užlenkti laisvąjį kraštą.

Žingsnis 5

Placinda ant rūgpienio su saldžiu moliūgu Žingsnis 5
Visą įdarą suvyniokite į tešlą, kad kepant išsiskirtų kuo mažiau sulčių. Kiekvieną plakinį iškočiokite kočėlu, kad būtų dar plonesnis.

Žingsnis 6

Placinda ant rūgpienio su saldžiu moliūgu Žingsnis 6
Kepkite placindas keptuvėje su verdančiu augaliniu aliejumi. Geriau naudoti rafinuotą saulėgrąžų arba alyvuogių aliejų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos