Publikavimo data: 2024-09-22
Placinda ant rūgpienio su saldžiu moliūgu
Placinda yra populiari moldaviška plokštainio duona iš neraugintos arba sluoksniuotos tešlos su sūriais arba saldžiais įdarais. Dažniausiai placinda ruošiama su varške, bryndza, žolelėmis ir sūdyta. Tačiau yra ir saldžių įdarų. Vieną iš tokių variantų, su saldžiu moliūgu, siūlome jums paragauti. Prieskonius rinkitės pagal savo skonį, tai gali būti cinamonas, vanilinas, kvapieji pipirai, muskato riešutai arba naudokite jų mišinius.
Žingsnis 1
Iš sviesto, miltų, kiaušinių ir grietinės užminkykite tešlą. Sviestą ištrinkite su miltais, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir grietinės, užminkykite tešlą ir palikite ją 20 minučių. Tai daroma tam, kad miltai taptų elastingesni, o pyragaičiai būtų labai ploni ir orūs.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Moliūgą sutarkuokite, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Kad įdaras nebūtų per drėgnas, prieš įmaišydami prieskonius rankomis išspauskite sulčių perteklių.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 10 mažų gabalėlių ir kiekvieną iš jų susukite į rutuliuką. Tuomet kočėlu iškočiokite rutuliuką į labai ploną sluoksnį ir į vidurį įdėkite 2 valgomuosius šaukštus įdaro.
Žingsnis 4
Padarykite 6-8 pjūvius nuo įdaro krašto iki suvyniotos duonos krašto ir pradėkite užlenkti laisvąjį kraštą.
Žingsnis 5
Visą įdarą suvyniokite į tešlą, kad kepant išsiskirtų kuo mažiau sulčių. Kiekvieną plakinį iškočiokite kočėlu, kad būtų dar plonesnis.
Žingsnis 6
Kepkite placindas keptuvėje su verdančiu augaliniu aliejumi. Geriau naudoti rafinuotą saulėgrąžų arba alyvuogių aliejų.
Kategorijos