Publikavimo data: 2025-08-17
Pletenka su spanguolėmis iš sluoksniuotos tešlos be mielių
Skanus ir sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su spanguolėmis iš tešlos be mielių bus puikus pasirinkimas saldžiarūgščių desertų mėgėjams. Sluoksniuotos tešlos tešla be mielių tinka kepimui, nes neturi mielių skonio ir kvapo. Trapi sluoksniuota tešla puikiai dera su obuolių ir spanguolių įdaru. Kad pyragas būtų saldesnis, jį galima apibarstyti cukraus pudra. Pyragą reikėtų patiekti su arbata, pienu arba kava.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą ir įdarą. Pabarstykite stalą miltais, paskleiskite ant jų sluoksniuotą tešlą ir iškočiokite ją kočėlu. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. Sumaišykite juos dubenyje su spanguolėmis ir cukrumi. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Tešlą ištepkite įdaru. Viršų pabarstykite krakmolu. Tešlos kraštus supjaustykite juostelėmis ir į jas įstrižai suvyniokite įdarą, kad susidarytų pynė. Tešlos viršų patepkite sviestu. Pašaukite pyragą į orkaitę 30 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Kategorijos