Publikavimo data: 2025-08-18
Ploni imbieriniai sausainiai su cinamonu
Ploni imbieriniai sausainiai su cinamonu jau seniai mėgstami suaugusiųjų ir vaikų. Suaugusieji juos mėgsta dėl paprasto paruošimo, o vaikai mėgaujasi mažais ryškiaspalviais įvairių formų sausainiais. O laukiant Naujųjų metų švenčių, tokius sausainius galima ruošti kiekvieną savaitgalį ir dideliais kiekiais.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, kai tešla šiek tiek atvės, supilkite juos į tešlą, taip pat nedidelėmis dalimis suberkite persijotus miltus. Tešlą kruopščiai išmaišykite, kol taps vientisa ir elastinga. Tada iškočiokite į rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 25 minutėms.
Žingsnis 2
Išimkite tešlą ir iškočiokite į didelį, maždaug 1 cm storio pyragą. Išpjaukite sausainius formelėmis arba formuokite juos peiliu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir į karštą orkaitę nuleiskite formeles su tešla. Jie turėtų kepti apie 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Kol sausainiai kepa, paruoškite glajų. Sumaišykite kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą, intensyviai maišykite, geriausia mikseriu, iki vientisos masės, kad produktas taptų tirštesnis. Jei norite, į glajų galite įmaišyti dažiklių. Supilkite masę į konditerinį maišelį ir papuoškite imbierinius sausainius. Dėkite juos atgal į orkaitę 1-2 minutėms, kad glajus sustingtų.
Kategorijos