Publikavimo data: 2024-04-09
Poke su lašiša
Pokė - tai havajietiškas patiekalas, kuris išpopuliarėjo visame pasaulyje, o neseniai pasirodė ir Rusijoje. Šiandien poke galima pamatyti daugelyje restoranų ir kavinių. Tai ryžių ar kitų virtų grūdų patiekalas, į kurį dedama žalios žuvies, jūros gėrybių ir daržovių. Visi papildomi ingredientai supjaustomi kubeliais arba griežinėliais ir dedami ant ryžių pagrindo, o tada apšlakstomi padažu. Poké gali būti tiekiamas ir kaip užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. 2-3 kartus perplaukite juos iki skaidrumo, užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:1 ir šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 2
Uždenkite ryžius folija ir padarykite joje nedideles skylutes. Virkite ryžius ant silpnos ugnies 10-15 minučių, išjunkite ir palikite virti po folija.
Žingsnis 3
Ridikėlius supjaustykite skiltelėmis, o agurką - plonais griežinėliais. Žaliąjį svogūną supjaustykite plonais griežinėliais įstrižai. Nori supjaustykite trikampėliais.
Žingsnis 4
Lašišą supjaustykite dideliais kubeliais. Žuvį sudėkite į nedidelį dubenį ir užpilkite ryžių acto, sojų padažo, cukranendrių cukraus, džiovintų česnakų ir sezamų aliejaus marinatu. Į lašišą suberkite žaliuosius svogūnus, išmaišykite ir palikite marinuotis 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Nulupkite avokadą ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Į lėkštės vidurį įdėkite ryžių rutuliuką. Aplink išdėliokite agurkų griežinėlius, marinuotą lašišą, avokadų griežinėlius, ridikėlius, nori ir žaliuosius svogūnus. Papuoškite poké jalapeno pipirų dribsniais. Nuo lašišos likusį marinatą supilkite į rozetę ir patiekite kartu su patiekalu. Poke su lašiša paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos