Publikavimo data: 2024-06-08
Poke su žemės riešutų padažu.
Poke yra tradicinis Havajų virtuvės užkandis. Tai reiškia "supjaustyti kubeliais". Klasikiniame recepte naudojama žalia žuvis ir jūros gėrybės. Jei norima, dedama daržovių, grūdų ar vaisių. Yra ir vegetarams skirtų versijų. Pavyzdžiui, poke su žemės riešutų sviestu. Jo pagrindą sudaro sviestinis moliūgas, edamame pupelės ir žiediniai kopūstai. Iš žemės riešutų pastos gaminamas padažas, kurį galima naudoti ir kaip padažą kitiems patiekalams.
Žingsnis 1
Paruoškite žemės riešutų padažą. Į maišytuvo indą sudėkite žemės riešutų pastą, česnaką, imbierą, adžiką, ryžių actą, kokosų pieną, sojų padažą ir laimo sultis. Plakite dideliu greičiu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite moliūgą. Moliūgo moliūgo gabalėlius patepkite kokosų aliejumi, pabarstykite kariu, druska ir pipirais. Išdėliokite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 3
Surinkite poké. Ant gilios lėkštės dugno sudėkite tarkuotą žiedinį kopūstą, apšlakstykite trupučiu žemės riešutų padažo, pabarstykite žaliaisiais svogūnais. Tada ant viršaus sudėkite keptą sviestinį riešutą, edamame, avokadą. Ant viršaus išdėliokite ridikėlių ir agurkų griežinėlius.
Kategorijos