Publikavimo data: 2024-06-15
Polenta skrebučiai su kreminiais špinatais ir glazūruotais špinatais
Sveiki skrebučiai, kuriuos gali valgyti net tie, kurie laikosi dietos be glitimo: jie pagaminti iš polentos, t. y. kukurūzų kruopų. O jei tokius skrebučius papildysite neįprastu padažu ir subtiliu fetos sūriu, gausite sotų ir gražų patiekalą.
Žingsnis 1
Į puodą sudėkite ištirpintą sviestą, svogūną ir česnaką ir kaitinkite, kol svogūnas taps permatomas. Suberkite kruopas ir maišykite, kol jos taps sviestingos ir traškios. Supilkite vandenį ir virkite kruopas, kol jos taps tirštos ir tirštos. Suberkite parmezaną ir toliau maišykite.
Žingsnis 2
Kepimo indą arba kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir tolygiu sluoksniu paskleiskite polentą. Išlyginkite paviršių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje ant viršutinių grotelių, kol taps auksinės spalvos, tada atvėsinkite ir supjaustykite skrebučiais. Prieš naudojimą skrebučius taip pat galite pašildyti keptuvėje.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, špinatus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Alyvuoges perpjaukite išilgai per pusę. Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite 10 g sviesto. Kai jis ištirps ir pradės svilti, sudėkite du polentos skrebučius ir lengvai apkepkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 4
Į tą pačią įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą ir svogūną, minutę pakepinkite, tada sudėkite alyvuoges ir špinatus. Maišydami virkite vieną ar dvi minutes, kol špinatai pradės virti, tada sudėkite grietinėlę, parmezano sūrį, Vusterio padažą ir lengvai užvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir pagardinkite druska bei smulkintais bazilikais.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų.
Žingsnis 6
Į lėkštę dėkite kreminius špinatus, po to du traškius polentos skrebučius ir ant viršaus užtepkite vieną glajų.
Kategorijos