Publikavimo data: 2024-06-23
Pomidorų salsa su kalmarais ir alyvuogėmis
Kalmarų mėsa yra vertingas dietinis produktas. Joje yra daug įvairių mikroelementų, pavyzdžiui, jodo, fosforo ir kitų. Tačiau norint gauti kuo daugiau naudos iš šio produkto, svarbu žinoti kai kuriuos jo pasirinkimo ir paruošimo kriterijus. Pirkdami atkreipkite dėmesį į mėsos spalvą. Ji turėtų būti šviesiai smėlio atspalvio po oda. Be to, mėsa turėtų būti elastinga ir tanki. Su daržovėmis paruošti kalmarai yra tikras vitaminų ir mikroelementų lobynas.
Žingsnis 1
Visas paprikas kepkite orkaitėje 15 minučių. Dėkite ant pjaustymo lentos ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Nulupkite paprikos odelę, išimkite žaliąją dalį ir viduje esančias sėklas. Supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Nulupkite svogūną ir česnaką, nuplaukite ir nusausinkite. Česnaką supjaustykite plonais žiedais, o svogūną - vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Išimkite šakeles iš pomidorų ir minutei panardinkite jas į verdantį vandenį. Nusausinkite ir nulupkite pomidorus. Pomidorus susmulkinkite blenderiu arba sutarkuokite trintuvu, kad gautųsi vientisa masė.
Žingsnis 5
Paruoškite kalmarus: nulupkite odą ir po ja esančią plėvelę, nes ji patiekalui suteiks nereikalingo kartumo. Supjaustykite skerdenas nedideliais kvadratėliais.
Žingsnis 6
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje, kol jie taps auksinės spalvos, bet stenkitės jų neperkepti.
Žingsnis 7
Į svogūnus sudėkite pomidorų tyrę ir paprikas ir kepkite dar 7-10 minučių.
Žingsnis 8
Į daržovių mišinį sudėkite paruoštus kalmarus, susmulkintą česnaką, prieskonius ir druską. Troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 9
Alyvuoges susmulkinkite, 3-4 palikite sveikas, o dar kelias - patiekalui papuošti. Supjaustytas ir sveikas alyvuoges sudėkite į kalmarus. Troškinkite dar 2 minutes. Visos alyvuogės pagyvins patiekalą.
Kategorijos