Publikavimo data: 2025-08-20
Pomidorų sulčių sausainiai
Pomidorų sulčių sausainiai yra geras būdas paįvairinti mitybą. Tokiuose sausainiuose nėra kiaušinių ir sviesto, kas įprasta daugumai sausainių rūšių, dėl to jie neturi tiek daug kalorijų, todėl puikiai tinka tiems, kurie stebi figūrą. Juos galima kepti ir gavėnios metu.
Žingsnis 1
Pomidorų sultis supilkite į gilų dubenį. Į sultis suberkite druską, cukrų, sodą ir supilkite aliejų. Išmaišykite mišinį.
Žingsnis 2
Nuolat maišydami supilkite miltus. Maišykite tol, kol masė taps vientisa ir be gumulėlių.
Žingsnis 3
Pabarstykite stalą miltais ir suminkykite tešlą rankomis. Iš tešlos formuokite sausainius. Kepimo popierių dėkite ant kepimo skardos. Ant kepimo popieriaus dėkite suformuotus sausainius. Jei norite, pabarstykite juos sezamo sėklomis, linų sėmenimis arba aguonomis. Kepkite orkaitėje 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos