Publikavimo data: 2024-06-09
Populiarioji lašiša su ryžiais
Polocko patiekalai yra klasikinis sovietų ir rusų kulinarijos žanras. Ši menkės giminaitė yra pagrindinė pasaulyje gamintoja. Jį labai gerbia ir mūsų šeimininkai. Ši šiaurinių jūrų žuvis yra pakankamai didelė, neturi smulkių kaulų. Svarbu ir tai, kad tai yra pats ekonomiškiausias jūros žuvies variantas. Šis receptas leis jums papuošti savo racioną nebrangiu ir labai naudingu žuvies patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite skerdeną vienodais gabalėliais. Jų dydis neturėtų viršyti 7 cm. Į dubenėlį įberkite miltų ir apvoliokite juose žuvies gabalėlius. Keptuvę statykite ant ugnies. Gerai įkaitinkite ir supilkite saulėgrąžų aliejų. Į įkaitintą aliejų sudėkite lašišų gabalėlius. Kepkite juos, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Dėkite į lėkštę ir palikite atvėsti, tada atskirkite mėsą nuo kaulų. Į keptuvę sudėkite plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis taps auksinis.
Žingsnis 2
Paruoštus ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Sudėkite juos į puodą, užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Po to į paviršių sudėkite pakepintus svogūnus ir žuvies gabalėlius. Uždenkite dangčiu, sumažinkite dujas ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą: išspauskite česnaką per presą, sumaišykite jį su sojų padažu ir gerai išmaišykite. Palikite kelioms minutėms pritraukti. Užpilkite padažą ant virtų ryžių ir užvirinkite.
Kategorijos