Publikavimo data: 2024-10-13
Populiarios pupelės su šonine
Ankštinės daržovės, įskaitant pupeles, yra mėgstamos šiuolaikinėje virtuvėje. Iš jų ruošiami pirmieji ir antrieji patiekalai, karšti ir šalti užkandžiai bei salotos. O susidomėjimą jomis nesunku paaiškinti, nes ankštinės daržovės yra rekordininkės pagal daugelio mikroelementų ir antioksidantų kiekį. Juose yra daug baltymų, todėl jie vadinami augaline mėsa. Mūsų recepte pupelės yra šalia visų mėgstamos šoninės.
Žingsnis 1
Išmirkytas pupeles sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies. Užvirus nugriebkite putas skepetaite ir sumažinkite dujas. Uždenkite dangčiu ir virkite pusantros valandos. Virimo trukmė priklauso nuo mirkymo laiko ir pupelių rūšies. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite puode su saulėgrąžų aliejumi, kol taps skaidrus. Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite prie svogūnų ir kepkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Išvirusias pupeles sudėkite į puodą, suberkite plonais griežinėliais supjaustytą papriką ir užpilkite puse puodelio verdančio vandens. Uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 10 minučių.
Žingsnis 3
Išvirkite pomidorus, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Česnakus išspauskite per presą. Sudėkite pomidorus ir česnakus į puodą, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 10 minučių. Sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles.
Kategorijos