Publikavimo data: 2024-06-09
Populiarios tuno ir pekino kopūstų salotos
Tunas - viena populiariausių jūrų žuvų Europos virtuvėje. Mūsų virtuvėje jis taip pat labai populiarus. Ir visai pelnytai. Maistinių savybių požiūriu ši žuvis yra tikras lobynas, joje yra daug mums reikalingų medžiagų. Ši skumbrės giminaitė yra pigesnė, neturi smulkių kaulų, tai yra labiausiai biudžetui draugiškas jūros žuvies variantas.
Žingsnis 1
Paruoštą Pekino kopūstą smulkiai supjaustykite. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Agurką supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Visas paruoštas daržoves sudėkite į tokio dydžio dubenį, kad salotas galėtumėte gerai išmaišyti. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite vidutinio dydžio (iki 2 cm) kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Nusausinkite konservuoto tuno skardinę, supilkite alyvuogių aliejų, sojų padažą ir sumaišykite. Perpjaukite citriną per pusę, išspauskite sultis ir įpilkite į padažą. Sulčių kiekis priklauso nuo jūsų skonio. Dalį sulčių galima panaudoti patiekalą patiekiant.
Žingsnis 3
Į dubenį su paruoštomis daržovėmis sudėkite konservuotą tuną ir išmaišykite. Ant viršaus užpilkite didžiąją dalį padažo. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite prieskonių ir druskos. Likusį padažą sunaudokite prieš pat patiekdami.
Kategorijos