Publikavimo data: 2024-06-15
Populiarusis lašišų patiekalas grietinėje
Menkės yra pirmaujančios pasaulyje pagal produkciją ir viena populiariausių jūrų žuvų. Patiekalai iš polakų yra sovietinės ir rusiškos virtuvės klasika. Šią menkės giminaitę taip pat mėgsta mūsų šeimininkės. Polineka yra šiaurinių jūrų žuvis, pakankamai didelė, neturi smulkių kaulų. Tai labiausiai biudžetui draugiškas jūros žuvies variantas. Mūsų receptas leis jums papuošti savo racioną nebrangiu ir labai naudingu žuvies patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvies filė supjaustykite stambiais gabalais, pabarstykite itališkomis žolelėmis ir palikite marinuotis 10 minučių. Aštriu peiliu smulkiai supjaustykite česnaką, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Paruoštą pomidorą supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite kalendrą.
Žingsnis 2
Į didelę gilią keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir pastatykite ją ant vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite smulkintus pomidorus. Viską kartu troškinkite nuolat maišydami 10 minučių. Į keptuvę suberkite česnaką ir pakepkite dar pusę minutės.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite grietinę ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite dujas iki minimumo. Į keptuvę sudėkite marinuotus filė gabalėlius ir panardinkite juos į padažą. Virkite 20 minučių. Pabarstykite smulkintomis kalendromis, išjunkite dujas ir uždenkite keptuvę dangčiu.
Kategorijos