Publikavimo data: 2025-08-20
PP salotos su ryžiais
Iš ryžių, kukurūzų, tuno ir riešutų galima pagaminti švelnaus, bet ryškaus skonio salotas. Padažui naudojamas ne majonezas, o grietinės, garstyčių ir citrinos sulčių padažas. Ruduosiuose nevirtuose ryžiuose yra daug naudingų medžiagų. Jų grūdai yra šiurkščios struktūros. Augalinės skaidulos, kurių didelis kiekis įeina į ryžių sudėtį, gerina žarnyno peristaltiką ir virškinimą.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Užpilkite ryžius vandeniu ir užvirinkite. Pagardinkite trupučiu druskos ir virkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, kol išvirs, maždaug 15 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą ir paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Susmulkinkite graikinius riešutus. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Žuvį sutrinkite šakute. Į atskirą indą sudėkite grietinę ir garstyčias. Pagal skonį įberkite pipirų ir citrinos sulčių. Padažą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti salotas. Sumaišykite žuvį, kiaušinius, svogūnus, graikinius riešutus, kukurūzus, ryžius, pasūdykite, užpilkite padažu ir sumaišykite salotas.
Kategorijos