Publikavimo data: 2025-08-17
Prancūziška kalėdinė bandelė su graikiniais riešutais
Graikiniai riešutai - tai omega-3 rūgščių lobynas ir galingas antioksidantų šaltinis. Bet koks patiekalas, į kurį įeina šio medžio vaisiai, yra ypač maistingas ir gali pasotinti net ir nedideles porcijas. Siūlome graikinius riešutus naudoti ne tik kaip keksiukų įdarą, bet ir padaryti juos pagrindiniu tešlos ingredientu. Kalėdinio kekso gaminimas pagal mūsų receptą žada būti paprastas ir įdomus.
Žingsnis 1
Sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies, neleisdami jam užvirti.
Žingsnis 2
Į sviestą suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir atsargiai išmaišykite, šiek tiek palaukę.
Žingsnis 3
Į miltus suberkite cukraus pudrą ir šaukštelį kepimo miltelių.
Žingsnis 4
Įmuškite kiaušinius ir juos suplakite.
Žingsnis 5
Į kiaušinius įpilkite kambario temperatūros kefyro.
Žingsnis 6
Supilkite gautą sviesto ir riešutų mišinį, sudėkite ingredientus į miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 7
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite paruoštą tešlą, o ant viršaus išdėliokite eilę nesmulkintų riešutų. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių ir įdėkite keksą.
Žingsnis 8
Po 10 minučių sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Dar po 15-20 minučių patikrinkite pyragą dantų krapštuku.
Žingsnis 9
Leiskite pyragaičiams atvėsti ir patiekite, supjaustę porcijomis, kaip pjaustytumėte duoną.
Kategorijos