Publikavimo data: 2024-03-30
Prancūziškas kruasanas
Tikrus prancūziškus kruasanus namuose gaminti ilgai ir gana sunkiai, tačiau rezultatas to vertas. Esmė ta, kad klasikiniame prancūziškų kruasanų recepte svarbu laikytis tam tikrų proporcijų. O kepdami tiksliai laikykitės technikos. Svarbu per daug neminkyti išpurentos mielinės tešlos, kad joje nebūtų deguonies pertekliaus. Ir būtinai leiskite jai kelis kartus pakilti.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus supilkite į dubenį ir padarykite duobutę. Mieles ištirpinkite šiek tiek šiltame piene ir maišydami po truputį supilkite į miltus. Sumaišykite druską ir cukrų ir suberkite į tešlą. Tada įmuškite kiaušinį ir 60 g sviesto. Tešlą minkykite tik iš pradžių pirštų galiukais, kad sviestas įsigertų. Po to perkelkite ją ant miltais pabarstyto stalo, paimkite į ranką ir stipriai atremkite į stalo stalviršį. Minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga, 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Leiskite tešlai išbrinkti. Padėkite ant pergamento, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje pakilti 30-40 minučių. Kai tešla padvigubės, suminkykite ją delnu, kad išsiskirtų fermentacijos dujų perteklius, vėl uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite sluoksniui skirtą sviestą. Paimkite 300 g sviesto, įdėkite jį tarp maistinės plėvelės ir iškočiokite kočėlu, kad sviestas būtų maždaug 1,5 cm storio. Padėkite jį į šaldytuvą. Sluoksniavimui skirtas sviestas ir tešla turi būti tos pačios temperatūros.
Žingsnis 4
Pradėkite sluoksniuoti tešlą. Padėkite ją ant stalo ir iškočiokite 2 cm storio lakštą. Tešla turi būti dvigubai ilgesnė už sviestą ir šiek tiek platesnė šonuose. Į vidurį dėkite sviesto ir užlenkite tešlą. Kočiokite, kol tešla taps 1 cm storio ir maždaug 3 kartus ilgesnė nei plati. Apatinį galą perlenkite per 2/3 ilgio. Viršutinį galą - likusį trečdalį. Bakstelėkite siūlę, kad sulituotumėte. Sulenkite sluoksnį per pusę, išlyginkite delnu, išleisdami orą. Bakstelėkite siūles, kad suliptų. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 5
Toliau sluoksniuokite tešlą. Padėkite ją ant stalo ir iškočiokite iki 8 mm storio. Sulenkite ją į tris dalis ir padėkite atgal į šaldytuvą. Šį kartą mažiausiai 60 minučių.
Žingsnis 6
Suvyniokite kruasanus. Išimkite tešlą. Iškočiokite į 8 mm storio stačiakampio formą. Supjaustykite tešlą trikampėliais. Padarykite 1 cm pjūvį pagrindo viduryje ir užlenkite kampą į vidų. Taip kepant susidarys oro burbulas. Suvyniokite kruasanus nuo pagrindo iki viršaus, sudėkite ant kepimo skardos ant pergamentinio popieriaus ir palikite šiltoje vietoje pakilti apie 30 minučių. Prieš kepant orkaitėje aptepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 7
Pereikite prie kruasanų kepimo. Dėkite kruasanus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių. Prieš patiekdami atvėsinkite.
Kategorijos