Publikavimo data: 2025-08-17
Prancūziško stiliaus žuvis su sūriu ir pomidorais
Šį žuvies gaminimo variantą labai mėgsta mano mama. Žuvies skonis kartu su bulvėmis ir padažu padaro patiekalą labai švelnų ir sotų.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir svogūnus, nulupkite pomidorus ir nuplaukite žuvies filė.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite apskritimais ir pusę jų sudėkite į kepimo indo dugną.
Žingsnis 3
Žuvį supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite ant bulvių. Žuvį pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant žuvies.
Žingsnis 5
Ant žuvies sudėkite pusžiedžiais perpjautus nuluptus pomidorus.
Žingsnis 6
Padenkite pyragą likusiomis bulvėmis ir aptepkite majonezu.
Žingsnis 7
Įpilkite šiek tiek geriamojo vandens aplink formos kampus, 1-1,5, kad patiekalas nesudegtų. Dėkite patiekalą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 8
Kai bulvės ir žuvis bus beveik iškepusios, pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu ir kepkite, kol paruduos.
Kategorijos