Publikavimo data: 2025-08-17
Prancūzų jogurto pyragas
Šio pyrago receptą man pasiūlė pažįstamas iš Marselio miesto Prancūzijoje. Pasirodo, šis patiekalas gana populiarus Prancūzijos provincijos restoranuose, tačiau Maskvoje ji nerado tokio patiekalo vietinių restoranų valgiaraščiuose. Nusprendžiau jai įtikti ir pagaminti pyragą bendram arbatos vakarėliui. Jai labai patiko, ir tikiuosi, kad jis patiks ir portalo skaitytojų skoniui. Gero apetito!
Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, kiaušinius, cukrų, vanilę ir aliejų.
Žingsnis 2
Suplakite ingredientus plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir sodą, prieš tai persijokite miltus. Miltų mišinį supilkite į jogurto mišinį ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Įmaišykite uogas į tešlą.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, patepkite kepimo formą augaliniu aliejumi, supilkite į ją tešlą.
Žingsnis 6
Kepkite pyragą, kol peilis bus sausas, apie 30-35 minutes, priklausomai nuo orkaitės.
Žingsnis 7
Kol pyragas kepa, sumaišykite kambario temperatūros grietinę su cukrumi.
Žingsnis 8
Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.
Žingsnis 9
Padėkite pyragą ant lėkštės, perpjaukite per pusę ir patepkite pyrago vidų grietinės kremu.
Žingsnis 10
Sudėkite 2 pyragėlius, palikite 1,5-2 val. pastovėti uždengtą.
Kategorijos