Publikavimo data: 2024-04-06
Prancūzų migdolų pieno želė
Prancūziška želė kitaip vadinama blancmange. Ji gaminama iš cukraus, želatinos, migdolų arba karvės pieno. Tai lengvas ir malonus desertas, kuris patiks tiems, kurie netoleruoja laktozės, badauja arba laikosi dietos. Galite naudoti jau paruoštą migdolų pieną iš parduotuvės arba pasigaminti patys iš žalių migdolų.
Žingsnis 1
Paruoškite migdolų pieną. Iš migdolų nusausinkite vandenį. Sudėkite riešutus į maišytuvą. Įpilkite 400 ml vandens. Malkite migdolus vandenyje dideliu greičiu 10-15 min. Tada mišinį pertrinkite per smulkų sietelį. Turėtumėte gauti apie 300 ml migdolų pieno.
Žingsnis 2
Paruoškite želė. Į puodą supilkite pieną, suberkite cukrų. Ant vidutinės ugnies užvirkite, bet neužvirkite, o iš karto nukelkite nuo ugnies. Sudėkite išbrinkusią želatiną, maišykite, kol ištirps. Supilkite prancūzišką želė į formeles, palikite 20 minučių atvėsti. Tada 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos