Publikavimo data: 2025-08-20
Prašmatnus spanguolių kefyro pyragas.
Skanus, purus kefyro pyragas. Į tešlą pridėjus spanguolių, ji įgauna malonų skonį, gaivumo ir lengvą rūgštelę. Tai originalus kepinys savaitgalio arbatai ir šventiniam stalui. Desertas nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite kiaušinius, žiupsnelį druskos, cukrų, vaniliną ir kelias minutes plakite, kad cukrus ištirptų ir mišinys taptų purus. Supilkite kefyrą, išmaišykite plaktuvu ir keliais etapais suberkite miltus, sumaišytus su kildinimo priemone. Tešlą išminkykite iki grietinės konsistencijos, kuri nuo mentelių nuteka kaspinėliu.
Žingsnis 2
Supilkite tešlą į formą ir ant viršaus suberkite spanguoles. Kepkite 170 °C temperatūros orkaitėje maždaug 45 minutes. Būtinai patikrinkite gaminio paruošimą mediniu pagaliuku į vidurį, jis turi išeiti visiškai sausas, be drėgnos tešlos likučių. Palikite atvėsti formoje 10-15 minučių, tada nuimkite žiedą ir atvėsinkite pyragą ant grotelių.
Kategorijos