Publikavimo data: 2024-05-25
Pretzels
Nepaisant juokingo pavadinimo, keksiukai yra labai simboliškas kepinys. Legenda byloja, kad pretezus išrado vienuoliai, kepę duoną Kūrėjo garbei. Savo forma ji priminė maldos metu ant krūtinės sudėtas rankas. Panašūs miltiniai gaminiai buvo ruošiami Rusijoje ir Šiaurės Europoje. Slavai preteles laikė amuletais ir kepdavo jas prieš bažnytines šventes. Tradiciškai pratelės buvo gaminamos iš mielinės tešlos. Pirmiausia jie buvo merkiami į verdantį vandenį, o tada siunčiami į krosnį.
Žingsnis 1
Paruoškite prekečių tešlą. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, cukrų, mieles ir druską. Palikite 5 minutėms, kad mišinys suputotų. Supilkite ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite dalį miltų ir kepimo miltelių. Išmaišykite. Porcijomis suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Padėkite į šiltą vietą 1 valandai. Tešla turėtų pakilti bent porą kartų.
Žingsnis 2
Paruoškite pretzles. Supjaustykite tešlą lygiomis dalimis. Iš jų suformuokite maždaug 4 cm skersmens dešreles. Suformuokite dešreles. Dešrelių dešinįjį ir kairįjį kraštus sulenkite skersai ir užlenkite apačioje. Kiekvieną dešrelę pusei minutės panardinkite į verdantį vandenį. Nukrapštykite lašus ir iš karto dėkite ant pergamentu išklotos ir augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos. Tą patį padarykite ir su likusiais pusgaminiais. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Kategorijos