Publikavimo data: 2024-03-25
Profiteroles
Kadaise maži prancūziški kremo pyragėliai buvo dovanojami kaip padėka ir komplimentas. Šiandien galite mėgautis profiteroles nesirūpindami savo figūra. Pateikiame pagrindinį pyragaičių receptą, o įdarą galite pasirinkti patys, pavyzdžiui, tai gali būti saldus kremas, pikantiškas padažas arba raudonieji ikrai.
Žingsnis 1
Sumaišykite sviestą su vandeniu arba pienu ir ištirpinkite - užvirkite puode ant silpnos ugnies. Nuimkite nuo viryklės, suberkite cukrų ir druską ir maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 2
Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti tvirta ir išlaikyti formą. Leiskite tešlai atvėsti.
Žingsnis 3
Palaipsniui įmaišykite kiaušinius, kol tešla taps blizgi ir elastinga. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Tešlą įdėkite į tešlos įmautę (galite naudoti tvirtą celofaninį maišelį ir nupjauti jo kampą). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išspauskite tešlą, kad suformuotumėte profiteroles. Atkreipkite dėmesį, kad orkaitėje jie padidės 2-3 kartus.
Žingsnis 5
Kepkite pyragėlius 200 ℃ orkaitėje 20 minučių, tada sumažinkite kaitrą iki 160 ℃ ir kepkite pyragėlius dar 10-15 minučių.
Žingsnis 6
Išimkite pyragėlius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.
Kategorijos